• Hoe zie jij jezelf?
  • Welk beeld wil je zien?
  • Zien anderen jou ook zo?
  • Wat wil je uitstralen?
  • Straal je nu uit wat je wilt uitstralen?

Allemaal vragen gekoppeld aan zelfbeeld.

Als ik in de spiegel kijk zie ik iemand met veel successen. Iemand die veel heeft meegemaakt, maar ook daarvan veel heeft geleerd en overwonnen. Iemand die stappen maakt en trots is op zichzelf en de dingen die al bereikt zijn. Ik zie een vrouw met een energieke uitstraling. Een vrouw die er ook echt staat. Iemand die nog zoveel ideeën heeft voor de toekomst en daar met alle energie en liefde naar toe wil en gaat werken. Iemand die zichzelf een leuke en mooie carrière gunt, maar ook een liefdevolle moeder en partner is. Iemand die veel voor andere doet, maar ook zichzelf niet vergeet. Iemand die ervoor kiest om te kijken naar wat wel lukt en daar de focus op te leggen. Iemand die andere daar ook graag in mee neemt.

Lange tijd zag ik dat niet zo. Ik zag vooral iemand die veel had meegemaakt en lang niet alles was positief. Ik hield me vast aan allerlei negatieve zaken die in mijn leven gebeurd waren. Pesten, scheiding, auto ongeluk, burn-out enz. Nu kan ik daar anders naar kijken, alles wat vervelend is geweest heb ik ook overwonnen. Ik heb er van geleerd en het is ook een succes ervaring. Zodra je er anders naar kunt kijken en een andere mindset kunt maken zie je jezelf ook anders. Je kunt vast houden aan alles wat er is gebeurd en dat beeld ook blijven houden of je kunt dat beeld nog eens onder de loep nemen en kijken naar wat wel gelukt is en wat de successen zijn.

Soms houden onze gedachten en beelden ons zelfbeeld klein. Je ziet niet wat anderen zien. Tegen mij werd vaak gezegd wat een sterke vrouw ben je toch, ik zag dat lange tijd zelf niet. Ik wist niet zo goed waarom niet, maar ik voelde me lang niet sterk, maar zeer kwetsbaar. Mijn mindset en manier van kijken hielden me ook klein en kwetsbaar. Ik hield mezelf gevangen in de negatieve mindset en kon daarom de successen die ik heb behaald ook niet zien. Ik stopte zelf mijn eigen groei. Door een ander persoon mee te laten kijken in mijn levensverhaal deed ik deze ontdekkingen. De andere persoon zag alle successen en ik zag deze niet door mijn eigen mindset.

Lukt het je niet om dit zelf onder de loep te nemen? Eva Coaching & Counselling kan je daarbij helpen.