Op een andere site kreeg ik de vraag wat is een coach nu eigenlijk, ik vind dit altijd zo vaag. Daarnaast werdt me de vraag gesteld wat doe je dan waardoor ik mijn voordeel daar uit haal. Goede vragen waar ik graag aandacht aan besteed.

Er zijn zoveel soorten coaching en counselling. Ik richt me op een aantal specialismen, relatiecoaching, verslavingscoaching, teamcoaching en individuele coaching en counselling. Counselling is eigenlijk kijken naar de dingen die in je verleden gespeeld hebben. Hierdoor heb je patronen ontwikkelt die je nu gebruikt. Meestal veranderd je leven zodanig dat je uiteindelijk tegen patronen aanloopt. Dan ga je hiermee aan de slag wat Coaching dus doet. Vanuit het hier en nu en gericht op de doelen die je in de toekomst wil halen. Om je te helpen gebruik ik methodes die ik in mijn opleiding heb geleerd. Geweldloze communicatie, GROW model en nog een aantal dingen zodat je uiteindelijk zelf voldoende hebt geleerd/ inzicht heb gekregen om daar vervolgens weer mee aan de slag te gaan.

Je voordeel is vooral dat je de dingen waar je tegen aan loopt begrijpt en door een aantal inzichten en methodes kunt veranderen. Hierdoor krijg je ruimte in je hoofd en lijf en zul je je prettiger voelen.