Skip to content

Weerbaarheidstraining voor kinderen

Sta Sterk Training

Als ouder zien we dat onze kinderen allemaal verschillende kwaliteiten bezitten. Ze zijn sportief, creatief of muzikaal. Ze kunnen goed rekenen, voorlezen of programmeren. En ze zijn bedachtzaam, beleefd of bescheiden. Tot zover ben je een trotse ouder.

Jezelf staande houden en aansluiting vinden op school, in de buurt, op je club en in de verhardende maatschappij, vereist echter nog wat extra talenten, die niet ieder kind van nature heeft: zelfvertrouwen, weerbaarheid en sociale vaardigheden. Herken jij dit? Kan jouw kind hierbij wel een steuntje in de rug gebruiken?

Sta Sterk Training noord holland

Kinderen en jongeren maken soms mee dat anderen met opzet over hun grenzen gaan. Ze worden bijvoorbeeld uitgescholden, geduwd, buitengesloten of hun spullen worden afgepakt. Zij voelen zich sterker als ze leren hoe ze effectiever kunnen reageren.

Bron: Kenniscentrum Omgaan met Pesten

Voor deze kinderen is de Sta Sterk training ontwikkeld, door het Kenniscentrum Omgaan met Pesten. Kinderen leren in deze training om op een krachtige, positieve manier voor zichzelf op te komen. Ze vergroten hun zelfvertrouwen en leren hoe ze sterke lichaamstaal kunnen laten zien aan de ander. Door de training neemt de weerbaarheid toe, neemt de faalangst af en leren kinderen om effectiever te reageren op negatief gedrag en pesten. Iedere training is toegespitst op een bepaalde leeftijdsgroep.

Eva is gecertificeerd trainer voor de volgende cursussen:

Sta Sterk training jonge kind (4 – 6 jaar) Sta Sterk training jonge kind (4 – 6 jaar)
Sta Sterk training (6 – 12 jaar) Sta Sterk training (6 – 12 jaar)
Brugklastraining Stevige Stap (12 – 13 jaar) Brugklastraining Stevige Stap (12 – 13 jaar)
Sta Sterk training jongeren (13 – 18 jaar) Sta Sterk training jongeren (13 – 18 jaar)

Kijk in onze agenda voor de data van de diverse trainingen.

De training bestaat uit 10 lessen en is zowel individueel als in kleine groepen te volgen. Iedere training start met een persoonlijk intakegesprek. Ook zijn er twee ouderavonden of supporteravonden gepland, gedurende de training. Op deze manier krijg je als ouders/verzorgers een heldere inkijk in de inhoud van de training. Je kunt hier thuis op inhaken en je kind nog beter begeleiden. Kinderen voelen zich door deze hoge ouderbetrokkenheid extra gesteund. We doen het samen!

Eva verzorgt ook graag een lezing of thema-avond over de thema’s weerbaarheid en omgaan met pesten, voor ouders of leerkrachten. Neem voor meer informatie contact op met Eva.

Sla maar terug hoor! – over advies dat niet werkt

Veel ouders vinden het moeilijk om hun kind het juiste advies te geven, als het wordt gepest. Vooral als zij vroeger zelf zijn gepest. Sommige ouders zeggen dat hun kind mag terugslaan of beter zelf de eerste klap kan uitdelen. Meestal worden kinderen van dit advies juist méér onzeker. Deze agressieve benadering past niet bij hen, zij durven dit niet. Zij voldoen dan niet aan de verwachting van de ouder, waardoor zij thuis niet meer durven te praten over wat hen dwarszit.
Andere ouders geven aan dat het kind het pestgedrag moet negeren en ‘erboven’ moet staan. De gedachte is dat de lol er vanzelf afgaat voor de pester. Maar dat kan lang duren of zelfs helemaal niet gebeuren. En al die tijd is het kind ongelukkig…

Sta Sterk! – over advies dat werkt

In de afgelopen tijd heb ik heel veel kleuters, kinderen en jongeren mogen begeleiden tijdens hun Sta Sterk training. Dat is intens maar dankbaar werk; ik zag de kinderen bij iedere bijeenkomst groeien! Ik heb zoveel succesverhalen van dichtbij meegemaakt, dat ik bijna naast mijn schoenen zou gaan lopen…
De Sta Sterk training is bewezen effectief omdat er ingezet wordt op diverse onderdelen: weerbaarheid, zelfredzaamheid, aangeven van grenzen, omgaan met groepsdruk en pesten. Kinderen krijgen praktische handvatten bij situaties die zij herkennen, waar zij meteen mee aan de slag kunnen.

Mijn werkwijze

intakegesprek sta sterk training noord holland

Intakegesprek

Als je contact opneemt met Eva, om je kind aan te melden voor de Sta Sterk training of de Stevige Stap training, ontvang je van mij een formulier. Zodra je dit hebt ingevuld en teruggestuurd, maken we een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek op mijn kantoor in Tuitjenhorn of online door middel van videobellen.
Het invullen van een formulier lijkt misschien wat onpersoonlijk maar dit zorgt er juist voor dat jullie goed nadenken over wat het doel van de training is en je kind met gerichte aandacht aan dit traject begint. Op deze manier zijn we ook niet onnodig veel tijd kwijt om elkaar te leren kennen. Win-win!

Tijdens het intakegesprek zal ik jou en je kind van alles vragen: wie ben je, waar hou je van, hoe is je situatie nu en wat heb je ingevuld op het formulier? Jullie kunnen mij ook bevragen over mijn werkwijze en ervaring. Na het intakegesprek kunnen jullie er een nachtje over slapen en aangeven of je kind een ‘klik’ voelt en met mij in zee wil gaan.
In overleg bepalen we of jouw kind start in een groepstraining of dat hij/zij/die deelneemt aan een individueel traject van Sta Sterk.

Groepstraining Sta Sterk/Stevige Stap/Brugklastraining

De training wordt gegeven in een kleine groep van 4-6 deelnemers. Zo kunnen wij jouw kind voldoende individuele aandacht bieden binnen de groep.
De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van ieder 1,5 uur. Op twee momenten zijn er gratis ouderavonden of supporteravonden voor ouders/verzorgers. Door de samenwerking voelen kinderen zich extra gesteund, terwijl je als ouder zinvolle tips krijgt over jouw begeleidende rol. Indien gewenst kunnen ook de leerkrachten/docenten van jouw kind aansluiten bij een ouderavond.
De trainingen en ouderavonden worden gegeven op onze locatie in Tuitjenhorn, Noord-Holland. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving.

Groepstraining Sta Sterk Stevige Stap Brugklastraining noord holland
Coach Sta Sterk training kinderen noord holland

Onderhoudstraining Blijf Sterk

Enkele maanden na de training kan je kind de behoefte hebben om het geleerde even op te frissen. Ook kan het zijn dat er nieuwe leerpunten zijn ontstaan. Neem dan gerust contact op voor de onderhoudstraining van 3 lessen.

Goed om te weten:

  • Ik ben geen arts en zal geen diagnose stellen. Soms raad ik ouders aan om een arts te raadplegen, indien ik op basis van mijn ervaring verwacht dat hun kind daar baat bij zal hebben.
  • Ik werk volgens een strenge geheimhoudingsplicht; alles wat we bespreken blijft tussen ons. What happens at Tuitjenhorn, stays at Tuitjenhorn. Tijdens de training maak ik aantekeningen voor mezelf, die ik samenvat in een eindverslag. Als de training wordt afgesloten, vernietig ik het gehele dossier.
  • Meer informatie over de Sta Sterk training vind je hier.

Tarieven

Intakegesprek<br><br><br>

Intakegesprek


60 min.

 

€ 65,-
(inclusief btw)

Groepstraining <br>Sta Sterk/Stevige Stap<br>

Groepstraining
Sta Sterk/Stevige Stap

 
10 x 90 min.
2 x ouderavond 120 min.
Inclusief materialen

€ 425,-
(inclusief btw)

Individuele training<br>Sta Sterk/Stevige Stap<br><br>

Individuele training
Sta Sterk/Stevige Stap

6 – 8 x 60 min.
2 x ouderavond 120 min.
Inclusief materialen

€ 90,-/les van 60 min.
(inclusief btw)

Onderhoudstraining<br>Blijf Sterk <br><br>

Onderhoudstraining
Blijf Sterk

3 x 60 min.


€ 90,-/les van 60 min.
(inclusief btw)

Een groeiend aantal zorgverzekeringen vergoedt kosten voor preventieve trainingen en cursussen, als je aanvullend verzekerd bent. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Reviews