Pesten en de gevolgen daar van…

Pesten is iets wat helaas veelvuldig voorkomt. Ook nu met het digitale tijdperk is dit in heftige en grote mate aanwezig. Het is naar om dat mee te maken. Het laat hele diepe sporen na, waar degene die gepest is ook op latere leeftijd vaak nog veel last van ervaart.
Ik heb dit zelf ook ervaren. Op de basisschool ben ik jaren doelwit geweest van pestgedrag. Ik heb hier toen een deuk in mijn zelfvertrouwen van opgelopen en een enorm laag zelfbeeld. Ook heb ik langere tijd last gehad van faalangst en sloeg ik dicht als ik in groepen moest praten. Het gevoel dat mensen naar mij keken en een oordeel over mij zouden hebben. In mijn hoofd maakte ik dat altijd negatief. Het resultaat was dat ik oprecht geloofde dat ik niets waard was. Ik had weinig vrienden en had het idee alleen te zijn. Eenzaamheid is een heel naar gevoel.

Nu kan ik er goed mee omgaan. Soms gebeurd het nog dat ik me onzeker voel of dat ik het idee heb niets waard te zijn. Dat zal nooit meer weg gaan…. Wel kan ik er nu anders naar kijken. Ik heb manieren geleerd waardoor het praten in groepen nu wel lukt. Ook ben ik niet zo bang meer voor de oordelen van anderen en beinvloed dat nu niet meer mijn keuzes.

Ik heb er ook wat aan over gehouden! Ik ben enorm perfectionistisch. Dat maakt dat ik niet snel tevreden ben en altijd de lat hoog leg voor mezelf. Ook hier weet ik goed mee om te gaan ondertussen.

Het heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. En ook ik heb hier hulp bij gehad.

Alleen had ik dit niet gered!!

Herken jij jezelf in mijn verhaal?
Heb jij het nog geen plek kunnen geven?
Leef jij nog steeds op de manier zoals je leefde toen je gepest werd?
Ik kan jou helpen!!

Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een afspraak dan plannen wij een kennismakingsgesprek in! Deze is bij mij altijd gratis!
Dat kan via facebook messenger
of via de mail: info@evacoachingcounselling.nl