Scheiden van elkaar, het is een vervelende periode.

Het geeft een hoop onzekerheid en onrust. Er zal een hele hoop geregeld moeten worden voor je zelf, maar ook voor de (ex) partner.

Of je nu de scheiding aanzegt of dat het onverwachts voor je komt, heeft een scheiding altijd gevolgen op emotioneel gebied.

Wanneer er iemand het niet heeft zien aankomen, begint het proces van loslaten op dat moment pas. Voor degene die de stap heeft gezet, is dat al langer aan de gang en is deze al verder in dat proces. Eigenlijk is het een rouwproces, rouwen om het “oude” leven, mensen loslaten (niet alleen de (ex) partner), je omgeving en materiele zaken.

Het komt erop neer dat zowel de initiatiefnemer als de onwetende van het stel rouwen op een ander moment en een andere manier.

De omgeving, gezamenlijke vrienden(groepen), (schoon) ouders, buren, allemaal hebben zij hun eigen emoties rondom de scheiding.

Als buitenstaander moet je er maar tegen kunnen dat er niet 1 waarheid is. Eenieder van het stel heeft zijn eigen waarheid en beleving van hetgeen er allemaal is gebeurd, maar ook op dat moment gebeurd. Buitenstaanders die met beide partijen omgaan worden hierdoor in een onbedoeld loyaliteitsconflict geduwd.

Dit geld ook wanneer je als zakenpartners uit elkaar gaat. Niet alleen jullie als zakenpartners gaan los van elkaar verder, jullie klanten, netwerk, en ook zeker jullie eigen netwerk worden hierin betrokken. Wanneer deze van beide partijen “vrienden” zijn, kan dit een onbedoeld loyaliteitsconflict tot gevolg hebben.

Iedereen rouwt op zulke momenten op een andere manier. De een kan dit snel een plek geven en kan door met zijn leven.

Deze pakt het leven met 2 handen aan en start weer opnieuw. De ander heeft hier meer moeite mee en doet hier dan ook langer over.

Wanneer je blijft hangen in het proces van rouwen en verwerken kunnen er problemen ontstaan, die wanneer ze niet aangepakt worden het dagelijks leven negatief beïnvloeden.

Je geestelijke belastbaarheid zal verminderen, maar ook lichamelijk kan je hier behoorlijk last van hebben, denk aan: slaploosheid, piekeren, paniek aanvallen, boosheid.

Wanneer dit niet met de tijd minder wordt of misschien niet weggaat is het verstandig hulp hierbij te vragen.

Eva Coaching en Counselling kan hierbij een goede investering in je zelf zijn om weer verder te kunnen.

Je hoeft het niet alleen te doen!

Je bent niet alleen!

Al onze intakegesprekken zijn gratis en vrijblijvend.

Wij plannen graag een kennismakingsgesprek met jou in.