Skip to content

Als groeien even niet vanzelf gaat

Coaching – Persoonlijke ontwikkeling

We hebben allemaal wel eens een offday maar wanneer moet je nu aankloppen bij een coach? Je zit al een tijdje niet lekker in je vel, maar ja… Wanneer is het “serieus genoeg” om met iemand te gaan praten? Het juiste antwoord is: nu.

Het feit dat jij hier op mijn website rondstruint zegt mij genoeg. Maar ik begrijp dat het voor jou een hele stap kan zijn om contact op te nemen. Laten we daarom eerst eens online verder praten…

eva-coaching-noord-holland 2

Al jouw ervaringen en beslissingen, van 0 tot nu, hebben jou gemaakt tot wie je nu bent. Een tof persoon waar niks mis mee is. En toch voelt het vaak anders. Je maakt je zorgen. Je ervaart stress. Je bent stil, introvert, je wordt gepest en je komt nauwelijks voor jezelf op. Of je hebt een muurtje opgetrokken door vervelende ervaringen in het verleden. Misschien overschreeuw je jezelf juist, waardoor je steeds vaker ruzie hebt met mensen om je heen. Je hebt last van schuldgevoelens, onzekerheid, perfectionisme of faalangst. Je bent simpelweg niet de beste versie van jezelf. En dat is jammer. Want onder die buitenkant die je aan anderen en jezelf laat zien, schuilt de enige, echte IK. En die is zo cool!

Jouw echte IK heeft energie, rust, krachtige helpende gedachten en vertrouwen in zichzelf en in anderen. Deze IK is mild voor zichzelf, mag fouten maken en leert daarvan met een glimlach. Die IK trekt zich niet zo veel aan van de meningen van anderen en volgt lekker een eigen pad. Die IK leeft in het nu en kan achterom kijken zonder steeds weer geraakt te worden. De enige, echte IK is helemaal goed zoals hij/zij is. Met alle kwaliteiten en valkuilen.

Het is echter een hele kunst om die IK onder die dikke laag vandaan te krijgen… Gelukkig ben ik professioneel peuteraar en lok ik – door het stellen van vragen en het vriendelijk herprogrammeren van je mindset – langzaam maar zeker die echte IK naar buiten. En dan weet je niet wat je ziet! Je mag weer je eigen keuzes maken, je mag weggooien waar je niet langer blij van wordt, je gaat doen waar je goed in bent en je straalt. Je hebt een nieuwe dosis zelfinzicht en positiviteit opgedaan, waar je nog jaren plezier van zult hebben. Je bent weer in balans gekomen, zonder moeilijke yogalesjes te volgen.

Mijn werkwijze

eva coaching tuitjenhorn

Intakegesprek

Als je contact opneemt met Eva en aangeeft dat je een intakegesprek wilt, ontvang je van mij een aantal formulieren. Zodra je deze hebt ingevuld en teruggestuurd, maken we een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek op mijn kantoor in Tuitjenhorn of online door middel van videobellen.

Het invullen van formulieren lijkt misschien wat onpersoonlijk maar dit zorgt er juist voor dat jij goed nadenkt over wat jouw doel van de coaching is en je met gerichte aandacht aan dit traject begint. Op deze manier zijn we ook niet onnodig veel tijd kwijt om elkaar te leren kennen. Win-win!

Tijdens het intakegesprek zal ik je van alles vragen over wie je bent, waar je van houdt, hoe je situatie nu is en wat je hebt ingevuld op de formulieren. Jij kunt mij ook van alles vragen over mijn werkwijze en ervaring. Na het intakegesprek kun je er een nachtje over slapen en aangeven of je een ‘klik’ voelt en met mij in zee wilt gaan.

Coaching & counselling sessies

Tijdens de sessies bespreken we de patronen waar je in bent beland en hoe je deze kunt doorbreken. Dat klinkt misschien wat zwaar maar ik beloof je dat ik veel voorbeelden geef uit de praktijk en dat je vrijwel ongemerkt tot interessante inzichten komt. Het aanleren van nieuwe, helpende patronen vergt wat tijd maar is buitengewoon de moeite waard! Je zult zien dat je na iedere sessie praktische handvatten hebt om mee te oefenen in de dagelijkse praktijk.
Langzaam maar zeker ontdek je je eigen IK en weet je wat je waard bent. Je krijgt meer vertrouwen in jezelf en leert omgaan met je kwaliteiten en valkuilen.

Afhankelijk van je hulpvraag spreken we een traject af van 8 tot 12 sessies. Indien nodig kunnen we dit aantal uitbreiden.

Vanwege de persoonlijke aard van onze gesprekken gaat mijn voorkeur uit naar 1-op-1 gesprekken bij mij op kantoor. Indien dit voor jou door omstandigheden niet mogelijk is, kunnen we uiteraard videobellen.

eva coaching tuitjenhorn noord holland
eva coaching tuitjenhorn noord holland 2

Evaluatiegesprek

Tijdens de laatste coachingsessie bespreken we welke kennis en vaardigheden jij tot nu toe hebt opgedaan en of je nog meer ondersteuning nodig hebt. Soms is een onderhoudsgesprek een goed idee, bijvoorbeeld als er sprake kan zijn van een terugval.

Goed om te weten:

  • Ik ben geen arts en zal geen diagnose stellen. Soms raad ik een cliënt aan om een arts te raadplegen, indien ik op basis van mijn ervaring verwacht dat de cliënt daar baat bij zal hebben.
  • Ik werk volgens een strenge geheimhoudingsplicht; alles wat we bespreken blijft tussen ons. What happens at Tuitjenhorn, stays at Tuitjenhorn. Tijdens onze gesprekken maak ik aantekeningen voor mezelf, die ik samenvat in een eindverslag. Als jouw traject wordt afgesloten, vernietig ik het gehele dossier.
  • Meer informatie over de behandeling van burn-out en bore-out vind je op de pagina Loopbaancoaching.

Tarieven

Intakegesprek<br>

Intakegesprek

Bij een afname van een traject wordt dit bedrag in mindering gebracht.
€ 50,-
(inclusief btw)

Basispakket<br>8 sessies<br><br>

Basispakket
8 sessies

€ 870,-
(inclusief btw)

Basispakket<br>12 sessies<br><br>

Basispakket
12 sessies

€ 1300,-
(inclusief btw)

Aanvullend pakket<br>5 sessies<br>Na afname 8/12 sessies

Aanvullend pakket
5 sessies
Na afname 8/12 sessies

€ 545,-
(inclusief btw)

Helaas is vergoeding vanuit de zorgverzekering niet mogelijk. Sommige werkgevers vergoeden algemene coaching en/of loopbaancoaching vanuit het scholingsbudget van medewerkers. Informeer hiernaar bij je werkgever of kijk in je CAO onder het kopje Opleidingsgelden.

Reviews