Blue Monday! De meest deprimerende dag van het jaar, volgens sommige.
Derde maandag van de eerste maand wordt als meest depressief ervaren.
Dagen zijn korter, het is koud, echt winterweer dat zorgt ervoor dat een deel van de mensen last hebben van depressieve gevoelens.
Het is goed om hier even bij stil te staan! Een mooie opening tot gesprek, met iemand waarvan jij vermoed dat deze niet helemaal lekker in ze vel zit.
Bleu Monday is iets wat vooral hier in de West- Europees cultuur een item is. Bijvoorbeeld in India vieren hindoes rond deze tijd de winterzonnewende (dat de dagen weer langer worden)
Halverwege januari lijkt de vakantie nog zo ver weg en al helemaal de zon. De feestdagen zijn voorbij en alle vrolijkheid heeft plaatsgemaakt voor het “normale ”leven.
De goede voornemens hebben we 2 weken geprobeerd, maar is het ook niet geworden.
We balen even van ons zelf en we zien even geen licht aan het einde van de tunnel.
Uiteraard zijn er ook mensen (ook hier in huis) die een seizoensgebonden depressie hebben, die hebben bij het korter worden van de dagen al meer last van hun stemming.
Je kunt er zelf een leuke dag van maken en er worden ook her en der normaal gesproken evenementen georganiseerd, om het gevoel van Blue Monday tegen te gaan, zoals de Bleu monday run.
Doordat het vandaag de hele dag Bleu Monday is, is dit de uitgelezen kans om met je collega`s, vrienden en familie het gesprek te openen over depressieve gevoelens.
Hebben zij daar last van? Of wil je jouw eigen gevoel bespreekbaar maken? Dit is jouw kans.
Mocht je niet uit het Blue Monday gevoel komen, dan kan coaching een optie zijn, waar je snel vooruitgang in zal boeken met het bespreken van je gevoelens.
Mocht jij je nou herkennen in dit verhaal in meer of mindere maten? Wil jij hier mee aan de slag?
Of herken je iemand die hier hulp in kan gebruiken?
Onthoud dan!
Je hoeft het niet alleen te doen!
Je bent niet alleen!