Skip to content

Samen aan de slag!

Bedrijfscoaching

Een bedrijf doet er niet toe, de mensen die er werken, díe doen ertoe. De mensen zorgen er met elkaar voor dat het bedrijf “werkt”, letterlijk en figuurlijk. Een goede samenwerking is daarvoor de basis.

Helaas komt het regelmatig voor dat die samenwerking binnen een team niet vlot verloopt: mensen voelen geen verbinding met elkaar of er heerst zelfs een strijd op de werkvloer. In zo’n omgeving loop je het risico dat de productiviteit van je medewerkers omlaag gaat en het verzuim omhoog.

Op dat moment – maar het liefst iets eerder – kun je Eva inschakelen om de sfeer positief te beïnvloeden.

bedrijfscoaching noord holland tuitjenhorn

Coachtrajecten en vertrouwenspersoon

Individuele medewerkers, kleine teams maar ook complete afdelingen kunnen gebaat zijn bij een coachingstraject. In zo’n traject kunnen verschillende onderdelen een rol spelen. Ik ben inzetbaar in de volgende situaties:

 • Begeleiding bij een fusie of uitstroomregeling
 • Teambuilding op hoger niveau
 • Stress en zelfs uitval door burn-out
 • Onveilige sfeer door ongewenst gedrag, groepjesvorming, discriminatie of pesten
 • Lage betrokkenheid bij het werk
 • Weinig verbinding: iedereen op zijn eigen eiland
 • Onduidelijke afspraken
 • Te hoge/lage onderlinge verwachtingen
 • Miscommunicatie
 • Vertrouwenspersoon

Vaak kan ik, als externe vertrouwenspersoon en coach, gemakkelijker de vinger op de zere plek leggen, dan een interne coach, PR-medewerker of directeur. Ik heb geen hiërarchische relatie met de collega’s en ben daarom voor iedereen neutraal en veel effectiever. Ook in grote teams kan ik gemakkelijk aansluiten bij individuele medewerkers en hen coachen op het vlak waar zij het meeste behoefte aan hebben. Het wordt door mensen in alle lagen van het bedrijf als heel prettig ervaren als ze met een onafhankelijk en vertrouwelijk persoon kunnen praten over hun werk- en privéproblemen.
Vanwege mijn geheimhoudingsplicht kan iedereen bij mij zijn ei kwijt en kun je erop vertrouwen dat ik alleen in algemene termen verslag uitbreng. Indien nodig kan ik een protocol opstellen omtrent ongewenst gedrag.

De coaching kan plaatsvinden bij mij op kantoor in Tuitjenhorn maar ook bij bedrijven en instellingen op locatie, in heel Noord-Holland.
Als vertrouwenspersoon kan ik op locatie met medewerkers in gesprek gaan maar ook online gesprekken door middel van videobellen zijn mogelijk.

Mijn werkwijze

eva coaching tuitjenhorn

Intakegesprek

Als je contact opneemt met Eva en aangeeft dat je een intakegesprek Bedrijfscoaching wilt, maak ik graag een telefonisch afspraak met je om je zorgen door te spreken. Indien nodig maken we daarna een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek op mijn kantoor in Tuitjenhorn of online door middel van videobellen.

Tijdens het intakegesprek zal ik je van alles vragen over je input en je hulpvraag. Het is belangrijk dat we een goed beeld hebben van de beginsituatie, zodat we heldere doelen kunnen bepalen voor de coaching.
Jij kunt mij ook van alles vragen over mijn werkwijze en ervaring. Na het intakegesprek kun je er een nachtje over slapen en aangeven of je een ‘klik’ voelt en met mij in zee wilt gaan.

Soms vraag ik jou of je medewerkers om enkele formulieren in te vullen. Het invullen van formulieren lijkt misschien wat onpersoonlijk maar dit zorgt er juist voor dat jullie goed nadenken over wat jullie doelen van de coaching zijn en jullie met gerichte aandacht aan dit traject beginnen. Op deze manier zijn we ook niet onnodig veel tijd kwijt om elkaar te leren kennen. Win-win!

Coaching & counselling sessies

Afhankelijk van de hulpvraag bespreek ik de situatie 1-op-1 met medewerkers of in een groepje. Ik zorg altijd voor een veilige situatie voor alle betrokkenen.
Tijdens deze sessies bespreken we de patronen waar men in is beland en hoe we deze kunnen doorbreken. Dat klinkt misschien wat zwaar maar ik beloof je dat ik veel voorbeelden geef uit de praktijk en dat jullie vrijwel ongemerkt tot interessante inzichten komen. Het aanleren van nieuwe, helpende patronen vergt wat tijd maar is buitengewoon de moeite waard! Je zult zien dat jullie na iedere sessie praktische handvatten hebben om mee te oefenen in de dagelijkse praktijk.

Langzamerhand ontdekken ook de meest onzekere medewerkers de eigen IK. Er ontstaat een groter zelfvertrouwen en medewerkers kunnen beter omgaan met de kwaliteiten en valkuilen van zichzelf en hun collega’s.

Vanwege de persoonlijke aard van deze gesprekken gaat mijn voorkeur uit naar 1-op-1 gesprekken op locatie. Indien dit voor jullie door omstandigheden niet mogelijk is, kunnen we uiteraard videobellen.

eva coaching tuitjenhorn noord holland
eva coaching tuitjenhorn noord holland 2

Evaluatiegesprek

Tijdens de laatste coachingsessies bespreek ik met de medewerkers welke kennis en vaardigheden zij tot nu toe hebben opgedaan en of zij nog meer ondersteuning nodig hebben. Soms is een onderhoudsgesprek een goed idee, bijvoorbeeld als er sprake kan zijn van een terugval. Met de leidinggevende koppel ik terug of de gestelde doelen behaald zijn en wat daar eventueel nog voor nodig is.

Goed om te weten:

 • Ik ben geen arts en zal geen diagnose stellen. Soms raad ik een cliënt aan om een arts te raadplegen, indien ik op basis van mijn ervaring verwacht dat de cliënt daar baat bij zal hebben.
 • Ik werk volgens een strenge geheimhoudingsplicht; alles wat we bespreken blijft tussen ons. What happens at Tuitjenhorn, stays at Tuitjenhorn. Tijdens onze gesprekken maak ik aantekeningen voor mezelf, die ik samenvat in een eindverslag. Als jullie traject wordt afgesloten, vernietig ik het gehele dossier.
 • Meer informatie over coaching bij onzekerheid, verwerking van ervaringen uit het verleden, schuldgevoelens, perfectionisme en faalangst vind je bij Persoonlijke ontwikkeling.

Tarieven

Bedrijfscoaching is maatwerk

Bedrijfscoaching is maatwerk

Informeer geheel vrijblijvend bij Eva naar de tarieven voor coaching en begeleiding in het MKB.

Reviews